h

Ingezonden brief van een verontruste Udenaar gericht aan Zalm

25 augustus 2005

Ingezonden brief van een verontruste Udenaar gericht aan Zalm

Uden, 25 augustus 2005.

Geachte minister Zalm,

Met veel optimisme zijn de kabinetsvoornemens bekendgemaakt. U wilt dus de koopkracht t.b.v. de economie verbeteren. Hoe zou u dat willen doen in mijn geval:
Per saldo ontving ik in januari dit jaar netto 20 euro minder salaris. Mijn motorrijtuigenbelasting is per januari dit jaar met maar liefst 450% gestegen: de huur met 4%; brandstof 8%; de gemeentelijke belastingen en heffingen met 5%. Parkeervergunning in Uden per september: 30 euro p/j zonder parkeergarantie.

Omdat ik o.a. aan diabetes lijd, zijn vele kosten voor eigen rekening, zoals het regelmatig controleren van de bloedsuikerspiegel. Kosten p/j: 450 euro die geen enkele verzekering vergoedt. Dan nog de inflatie: ALLES wordt geleidelijk geniepig duurder.

"Ach, die stomme consument merkt daar toch niets van", lijkt de algehele mening van het Kabinet te zijn. De kosten van "de Zorg" en "Basisverzekering voor iedereen" wordt met argusogen tegemoet gezien. Wilt u mij svp laten weten of dat ik per saldo dan voordeliger uit ben? Minister Zalm: Hoe herstelt u mijn koopkracht????

Met de Meeste Hoogachting,
J.T.M.F. Gabriëls

Op 2 september jl. ontving ik een nóg zorgwekkender reactie:

Geachte heer Gabriëls,

Tot onze spijt kunnen wij niet in elk individueel geval beoordelen wat de consequenties zijn voor wat betreft koopkrachthandhaving of/en -verbetering. Op Prinsjesdag zal het voor velen duidelijk worden wat de exacte voornemens zijn van het Kabinet.

In de hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben,

Namens de heer Zalm,
........................

Mijn conclusie luidt hierbij: Bij het kabinet Balkenende vang je geen Zalm, maar Bot!

U bent hier