h

Nieuws van de afdeling

15 november 2023

Beschouwingen 2023

Foto: SP

Vorige week waren de beschouwingen, een terugblik op het afgelopen politieke jaar, en een vooruitblik op het komende.

Lees verder
28 juli 2023

Actie loont! 36 woningen worden niet gesloopt maar gerenoveerd

Foto: SP

2 jaar geleden kregen 76 gezinnen een brief van AREA waarin stond dat hun thuis gesloopt zou worden. Woede, verdriet en machteloosheid leken in het begin de stemming te bepalen. Maar de woede werd omgezet in actie, gesteund door de SP. En wat blijkt: actie tegen slechte plannen loont. De plannen zijn onder druk van de bewoners herzien en er worden veel minder woningen gesloopt. Iedereen die wil, kan in de wijk blijven wonen.

Lees verder
8 juli 2023

Opvang vluchtelingen in Uden

Foto: SP

Afgelopen week werden we verrast door de mededeling dat hotel van der Valk met het COA een overeenkomst heeft gesloten om 300 vluchtelingen op te vangen. Het college heeft afgelopen week besloten dat mogelijk te maken. De gemeenteraad – en dus ook de inwoners – hebben hierover geen zeggenschap.

Lees verder
8 juli 2023

De SP afdeling Maashorst bestaat 50 jaar!

Foto: Spencer

De SP afdeling Maashorst bestaat 50 jaar! En dat gaan we natuurlijk vieren. Op zondag 24 september zijn alle leden en hun partners welkom in wijkgebouw Mellepark. Meld je hier aan.

Lees verder
21 januari 2023

Warm in de kou: SP in Schaijk

Foto: Spencer Zeegers

Op zaterdag 21 januari was de SP - ondanks de kou - actief in Schaijk. In het winkelcentrum en huis aan huis spraken we met mensen over wat er in Schaijk leeft én over onze actie voor nationaliseren van de energiebedrijven. De koffie, maar zeker ook de gesprekken zorgden voor de warmte...

Lees verder
4 januari 2023

SP start Meldlijn hoge energierekening

Foto: SP

De SP is op maandag 2 januari de landelijke Meldlijn hoge energierekening gestart. Met deze Meldlijn verzamelt de SP meldingen van mensen die de energierekening niet meer kunnen  betalen. Daarnaast wil de partij weten of het ingevoerde prijsplafond voldoende oplossing biedt. Mensen kunnen telefonisch hun verhaal kwijt door te bellen met 0800-0225005 of door een melding te doen op sp.nl/meldlijn. De meldingen zal de SP gebruiken om problemen van mensen aan te kaarten in de Tweede Kamer en gemeenteraden. Waar actie nodig is, zal de SP zich samen met mensen voor oplossingen inzetten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier