h

Nieuws van de afdeling

5 mei 2024

Europese verkiezingen

Foto: SP

Op DONDERDAG 6 juni zijn er europese verkiezingen.

Lees verder
28 december 2023

Schiftelijke vragen PGB (persoonsgebonden budget)

Foto: SP

Er bereiken ons vanuit de samenleving signalen van mensen die zich zorgen maken over hun persoonsgebonden budget (PGB). Zij ontvangen geen zorg in natura, maar krijgen met het PGB een bedrag om zelf zorg te kunnen inkopen. Deze inwoners worden door de gemeente gebeld met de melding dat vanaf 1 januari het PGB (aanzienlijk) verminderd zal worden.

Lees verder
15 november 2023

Beschouwingen 2023

Foto: SP

Vorige week waren de beschouwingen, een terugblik op het afgelopen politieke jaar, en een vooruitblik op het komende.

Lees verder
28 juli 2023

Actie loont! 36 woningen worden niet gesloopt maar gerenoveerd

Foto: SP

2 jaar geleden kregen 76 gezinnen een brief van AREA waarin stond dat hun thuis gesloopt zou worden. Woede, verdriet en machteloosheid leken in het begin de stemming te bepalen. Maar de woede werd omgezet in actie, gesteund door de SP. En wat blijkt: actie tegen slechte plannen loont. De plannen zijn onder druk van de bewoners herzien en er worden veel minder woningen gesloopt. Iedereen die wil, kan in de wijk blijven wonen.

Lees verder
8 juli 2023

Opvang vluchtelingen in Uden

Foto: SP

Afgelopen week werden we verrast door de mededeling dat hotel van der Valk met het COA een overeenkomst heeft gesloten om 300 vluchtelingen op te vangen. Het college heeft afgelopen week besloten dat mogelijk te maken. De gemeenteraad – en dus ook de inwoners – hebben hierover geen zeggenschap.

Lees verder
8 juli 2023

De SP afdeling Maashorst bestaat 50 jaar!

Foto: Spencer

De SP afdeling Maashorst bestaat 50 jaar! En dat gaan we natuurlijk vieren. Op zondag 24 september zijn alle leden en hun partners welkom in wijkgebouw Mellepark. Meld je hier aan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier