h

Essent verkopen? Ze zijn nuts!

16 januari 2009

Essent verkopen? Ze zijn nuts!

Energie is een basisvoorziening, net als drinkwater en riolering. Als de stroom uitvalt ligt heel Nederland plat. Zo iets belangrijks moeten we niet aan de vrije markt overlaten. Commerciële partijen denken aan korte termijn, winst en aandeelhoudersbelang. Toch willen provinciebestuurders en wethouders de energiebedrijven verkopen. De SP kan dit niet zomaar laten gebeuren!

De SP is vanzelfsprekend tegen de verkoop van ESSENT aan het Duitse RWE. Een zeer vervuilend energiebedrijf wat z'n naam wat op wil poetsen met de aankoop van ESSENT. Daarnaast is het een commercieel bedrijf en zal het investeringen terug moeten verdienen.
Uiteindelijk betalen de klanten de rekening.

Zijn ze NUTS geworden?
Doe mee aan de actie op maandag 19 januari a.s. in Den Bosch waar om 5 voor twaalf de aftrap van de campagne plaatsvindt. Aan het Willemsplein in Den Bosch ligt het hoofdgebouw van Essent, vandaar dat daar het startschot gegeven wordt.
Het is natuurlijk van groot belang dat er veel SP'ers aanwezig zijn. Doe mee en kom naar Den Bosch!. Je steun is nu nodig!

Vanaf het station in Den Bosch bereik je het Essentgebouw lopend in een minuut of vijf. Vanuit het station rechtsaf de Koninginnenlaan in, dan alsmaar rechtdoor via Julianaplein en Koningsweg kom je op het Willemsplein.
De landelijke partij vergoedt de reiskosten!

Help ons! Teken via de landelijke website de petitie en houd de energieleveranciers in publieke handen!

U bent hier