h

Druk leidde tot resultaat bij SVU

12 maart 2009

Druk leidde tot resultaat bij SVU

De moeder van drie kleine kinderen die, eind vorig jaar bedreigd werd met een huisuitzetting, heeft toch een huis gekregen! Daar was wel veel knokwerk voor nodig.

In het plaatselijk nieuws van november 2008 meldde de SP dat een jonge moeder met drie kleine kinderen haar huis zou moeten verlaten, terwijl ze niets ‘ fout’ had gedaan. Sterker nog, ze was slachtoffer van huiselijk geweld, maar omdat ze niet in het huurcontract vermeld stond wilde SVU haar en de kinderen op straat zetten. De SP kwam, gewaarschuwd door bezorgde buren van de vrouw, direct in actie. Ook burgemeester Joke Kersten en een ambtenaar van sociale zaken spanden zich in om te voorkomen dat het gezin op straat zou komen staan. Op alle niveaus werd contact gezocht met de SVU, de SP stelde politieke vragen en zelfs de pers werd ingeschakeld. De eerste paar weken hield de SVU de poot stijf en gaf geen krimp. Maar half december kwam er een omslag: de SVU wees een eengezinswoning toe. De druk die onder andere de SP en de gemeente uitoefenden hadden toch succes gehad!

Intussen is ze met haar drie kinderen daarheen verhuisd, is het huis ingericht en maken ze het goed. Voor de SP is de zaak nog lang niet af. De SVU heeft op eigen houtje de regels voor urgentie veranderd en handelt naar eigen goeddunken en willekeurig. Dat deugt niet, want de gemeenteraad stelt het volkshuisvestingsbeleid vast” , aldus Spencer Zeegers, “we gaan binnen de gemeenteraad pleiten voor heldere en controleerbare urgentieregels. Ook vinden we dat kinderen nooit de dupe mogen worden; de kous is dus nog lang niet af.”

U bent hier