h

SP Actueel: SP stelt schriftelijke vragen over de “Cruijff Court” in de Bitswijk

9 september 2009

SP Actueel: SP stelt schriftelijke vragen over de “Cruijff Court” in de Bitswijk

Zoals u wellicht weet is recentelijk en met veel enthousiasme in de gemeente Uden het eerste “Cruijff court” in gebruik genomen. Wilt u meer weten over wat een “Cruijf Court” precies is bezoek dan de website www.cruyff-foundation.org . Helaas krijgt men nu al tegengestelde uitwassen van deze ontmoeting en speelplek.

Er wordt met regelmaat geklaagd over overlast rondom het Cruijff court in de Bitswijk.

Vooral overlast voor de dieren in het (zeer) nabij gelegen dierenparkje. Omwonenden storen zich aan het gedrag van de gebruikers van het Cruijff court naar de dieren toe.

Er komen nogal eens ballen in het dierenparkje terecht, waarvan de dieren uiteraard schrikken. Het schijnt ook leuk te zijn, als de bal opgehaald wordt, de dieren nogmaals op te jagen. Daarnaast geeft het schijnbaar de vrijheid van gebruikers van het Cruijff court om zomaar over de omheining van het dierenparkje te klimmen om de dieren te laten schrikken en op te jagen.

Nu is er nog sprake van een in de kiem te smoren overlast signaal, maar er moet op korte termijn wel maatregelen getroffen worden anders loopt dit mogelijk uit de hand.

Raadslid Wim Somers nam ter plekke polshoogte en op basis daarvan stelde hij de onderstaande schriftelijke vragen aan het college:

De schriftelijke vragen:

1) Welke oplossingen ziet het college om deze overlast in te perken en in de kiem te smoren?
2) Is dat de ophoging van de omheining dierenparkje?
3) Is dat om de omheining van het Cruijff court zodanig aan te passen dat er geen ballen meer in het dierenparkje terecht kunnen komen?
4) Een verbodsbepaling vanuit de APV aanbrengen bij het dierenparkje?
5) Extra handhavingcontrole inzetten door het bureau TOR?
6) Binnen welke termijn denkt u oplossingen voor deze overlast realiseren?

U bent hier