h

Kerstgroet

24 december 2010

Kerstgroet

SP Uden wenst u en uw naasten

Fijne Kerstdagen

kerstboom

en een

goed, gezond en strijdbaar

2011



Kerst, vrede op aarde?

Zo’n halve eeuw geleden ging ons gezin op de vliegbasis naar de Nachtmis, met fakkels werd de weg aangegeven en de mis was in een hanger, waar 2 Starfighters tussen dennenbomen stonden opgesteld. Heel sfeervol allemaal, maar als je er goed over nadenkt…Hoezo “vrede op aarde” tussen dat wapentuig? Maar toen, tijdens de koude oorlog, vonden we het heel gewoon.

Inmiddels zijn we ruim 50 jaar verder, de koude oorlog is voorbij, al zijn er nog veel te veel gewapende conflicten in de wereld. Behalve “terroristen” heeft het Westen geen vijanden meer en toch wil onze regering veel te dure en overbodige JSF’s aanschaffen in deze barre tijden. Het kabinet pakt vooral de gewone man/vrouw aan met vaak schandalige bezuinigingen. Ons sociale stelsel wordt helemaal uitgekleed. Als eersten zullen de minst weerbaren de dupe zijn, WSW’ers, Wajong, mensen in de bijstand en noem maar op.

Het is de hoogste tijd om in verzet te komen. Ondersteun protestacties, ga op 2 maart op de SP stemmen met de Provinciale Statenverkiezing. Kortom: een strijdbaar 2011.

José Louwers, afd. voorzitter.

U bent hier