h

huishoudinkomenstoets

8 juni 2012

huishoudinkomenstoets

De gemeente Uden heeft nu ook voor nieuwe aanvragen Wet Werk en Bijstand de huishoudinkomenstoets laten vervallen. Daarmee is deze onrechtvaardige maatregel gelukkig helemaal van de baan. De gemeente Uden gaat nu aan de slag om afwijzingen en uitkeringen te corrigeren die zijn beoordeeld met deze toets als criterium.

Deze maatregel wordt teruggedraaid met terugwerkende kracht tot 01-01-2012 (de dag dat deze ook werd ingevoerd). Aanvragen die gedaan worden of zijn tussen 26-04-2012 en 2 maanden na publicatie gewijzigde wet (moet nog plaatsvinden) worden beoordeeld vanaf het moment dat er recht zou zijn op een uitkering van de WWB. Dit volgt duidelijk uit het schrijven van de staatssecretaris van Sociale Zaken P. de Krom.

"Voor gezinnen die geen recht hadden op een WWB-uitkering enkel en alleen in verband met de huishoudinkomenstoets en die tussen 26 april 2012 (dag dat bekend werd dat de huishoudinkomenstoets geschrapt zou worden) en twee maanden na publicatie van de wet waarin de huishoudinkomenstoets wordt afgeschaft een aanvraag om bijstand indienen, wordt bijstand toegekend vanaf de dag waarop dit recht is ontstaan, ook indien deze dag voor de dag van melding ligt maar niet eerder dan 1 januari 2012. Deze uitzondering zal in het wetsvoorstel geregeld worden."

Wij zijn erg blij met deze ontwikkeling. Vanaf het begin hebben wij dit een zeer onrechtvaardige maatregel gevonden.

U bent hier