h

ENQUÊTE WMO

27 februari 2013

ENQUÊTE WMO

De gezamenlijke SP afdelingen uit de regio Noordoost-Brabant starten een onderzoek naar de gevolgen van maatregelen en bezuinigingen in de WMO. De afgelopen jaren hebben diverse gemeenten de voorzieningen uit de WMO versobert. Het huidige kabinet Rutte en diverse gemeentebesturen willen de komende jaren de WMO nog verder uitkleden. Als SP willen we weten wat deze veranderingen betekenen voor de mensen die afhankelijk zijn van de WMO.

Klik hier om enquête direct in te vullen

De WMO
Sinds 2007 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de WMO. De WMO heeft als doel om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten meedoen. Mensen kunnen ondersteuning aanvragen voor hulp, in de vorm van voorzieningen, hulp bij huishouden waardoor het mogelijk is om thuis te kunnen blijven wonen met ondersteuning in de zorg.

De komende periode gaat er veel veranderen in de WMO wetgeving. Er gaat gewerkt worden volgens de methodiek van de Kanteling, kort vertaald betekend dit “eigen verantwoordelijkheid, en op eigen kracht”. Mensen zullen meer zelf moeten doen, mantelzorgers krijgen meer taken, er komen hogere eigen bijdragen voor individuele voorzieningen.

We willen graag helder krijgen welke concrete problemen er nu zijn. De onderzoeksresultaten willen we gebruiken in de discussie over de gevolgen van de WMO maatregelen. Er zullen binnen een paar maanden keuze gemaakt worden in de diverse gemeenten over de WMO. Als SP hopen we zoveel mogelijk informatie te krijgen van de mensen die gebruik maken van voorzieningen uit de WMO over de gevolgen van deze veranderingen en bezuinigingen.

U kunt de enquête hier online invullen: WMO enquête

U bent hier