h

Leegstand Winkels Benutten

21 februari 2013

Leegstand Winkels Benutten

Brabantplein Te HuurSteeds meer winkels in het centrum van Uden staan leeg constateren wij als SP. We praten niet over enkele panden, maar over een significant aantal. Wij vinden dat dit niet uitnodigt om er te gaan winkelen. Dit zal ook niet bijdragen aan het doel om het bezoekersaantal voor het Udens winkelcentrum op het huidig niveau te houden, of zelfs te laten toenemen. Daarnaast valt het ons op dat het met name ondernemingen uit het uit het midden- en kleinbedrijf zijn die hun deuren gesloten hebben. Het zijn de de kleine zelfstandigen die de dupe wordt van de algehele malaise, van de crisis.

De SP-fractie in de gemeenteraad vraagt zich af wat het college van B&W doet om de lege plekken op te vullen en welke rol er weggelegd is voor de pas aangestelde centrummanager. Naast de economische crisis is de toename van internet winkelen een belangrijke oorzaak voor de leegstand.

De SP vindt dat de leegstand problematiek van het lokale midden- en kleinbedrijf hoog op de agenda moet bij de As50. Wij als fractie opperen ook het idee om het het winkelgebied te verkleinen. De leegstand aan het Brabantplein is enorm. Er zou serieus nagedacht moeten worden of dit plein geen betere invulling kan krijgen. Winkels zouden bijvoorbeeld omgebouwd kunnen worden tot woningen voor ouderen. Hiermee verkleinen we het tekort in geschikte woningen voor ouderen en stimuleren we de doorstroom op de woningmarkt.

U bent hier