h

Hoe zou u bezuinigen?

6 mei 2013

Hoe zou u bezuinigen?

De gemeente Uden gaat 3 miljoen per jaar bezuinigen. Als SP horen wij graag van u hoe u over deze bezuinigingen denkt. Hoe pakt u de crisis aan?

3 miljoen per jaar is een groot bedrag. Uden moet dit bedrag bezuinigen door de crisis én door verliezen die geleden worden op enkele grote projecten. Vooral de cultuur krijgt het zwaar. Er liggen voorstellen die het einde betekenen voor MIK (muziekschool, dans- en kunstlessen), MRK (museum religieuze kunst) en Theaterspoor. Maar dit is niet alles. Er zijn voorstellen voor invoeren hondenbelasting (ook al brengt dit nauwelijks iets op), betaald parkeren tot 21:00 uur. Subsidie verlagen van Compass en Bibliotheek.

Helaas zijn er geen voorstellen om de bestuurskosten te verlagen. Als er zoveel van de burger wordt gevraagd zou het niet minder dan logisch zijn als ook uw bestuurders hun broekriem aantrekken. Bijvoorbeeld door de raadsvergoeding te verlagen naar het wettelijke minimum i.p.v. wettelijke maximum. Of door minder gebruik te maken van dure externe bureau's.

Eén bezuiniging missen we ook. Minder subsidie dan de huidige 1,5 miljoen per jaar voor theater Markant. Helaas heeft de private eigenaar tijdens zijn onderhandelingen met dit college, van vooral VVD-Leefbaar Uden, bedongen dat deze subsidie voor 15 jaar is geïndexeerd en gegarandeerd. Een verlaging op deze subsidie heeft als gevolg dat we voor hetzelfde bedrag een boetebeding krijgen.

Als SP willen wij graag horen waar u op zou bezuinigen. En natuurlijk ook waar u absoluut niet op zou willen bezuinigen. Hiervoor bezoeken we een groot aantal adressen in Uden. Toch zullen we ook een heel groot deel niet bezoeken, Uden is te groot om aan iedere deur aan te bellen. Toch willen we uw mening over de bezuinigingen ook graag horen. Hiervoor kunt u een mail met uw suggesties en/of opmerkingen sturen naar uden@sp.nl

Meer weten over de bezuinigingen kan hier: bezuinigingen.pdf

U bent hier