h

Huurverhoging

24 mei 2013

Huurverhoging

Heeft u onlangs ook de aankondiging ontvangen met de huurverhoging per 1 juli 2013 dan kan het in sommige gevallen lonen om bezwaar te maken. De gegevens waarmee de inkomensafhankelijke huurverhoging is berekend kloppen namelijk niet altijd. De gegevens die Area heeft ontvangen zijn van het jaar 2011 dus kunnen achterhaald zijn. Ook kan uw persoonlijke situatie zo zijn dat de huurverhoging lager had moeten zijn dan nu is vastgesteld.

Lager inkomen?
Is het gezinsinkomen van u nu lager dan in 2011 dan kunt u bezwaar maken als het gezinsinkomens onder de inkomensgrens is gezakt. Het gezinsinkomen kan nu lager zijn doordat kinderen op zichzelf gaan wonen, inkomens lager worden of uw gezinssamenstelling is gewijzigd. Verdiende u in 2011 meer dan 33.614 euro of meer dan 43.000 euro en is uw gezinsinkomen onder deze grens gezakt dan kunt u bezwaar maken.

Chronisch ziek of gehandicapt?
Gelden er voor u één van de onderstaande criteria dan kunt u bezwaar maken tegen de huurverhoging. In onderstaande gevallen mag u namelijk geen extra huurverhoging krijgen bovenop de 4% verhoging.

U of iemand in uw huishouden heeft:
- een zorgindicatie met een geldigheidsduur van minimaal een jaar voor minimaal 10 uur zorg per week.
- een zorgindicatie voor verblijf in een verpleeghuis of verzorgingshuis
- een ADL-indicatie (hulp bij algemene dagelijkse handelingen, zoals eten, wassen of toiletgang)
- een beschikking op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of Wet voorzieningen gehandicapten (de voorloper van de Wmo). Deze beschikking moet voor 1 mei 2013 zijn verstrekt. U moet ook kunnen aantonen dat de woning is aangepast aan de handicap van de persoon met de beschikking.

Huur komt boven sociale huurgrens?
Komt door de huurverhoging uw huur boven de sociale huurgrens van 681,02 euro dan kunt u ook bezwaar maken. Een woning mag namelijk niet door een huurverhoging van een sociale huurwoning veranderen in een vrije sector woning. Een woning die op 1 januari 2013 een huurprijs heeft die lager is dan 681,02 euro mag door een verhoging dus niet boven dit bedrag komen.

Hoe bezwaar maken?
Als u bezwaar wilt maken moet u dit doen voor 1 juli 2013. U kunt bezwaar door het formulier in te vullen van de huurcommissie: formulier bezwaar huurverhoging en te sturen naar Area (Herpenstraat 60, 5402 KR, Uden). Ook kunt u contact opnemen met de klantenservice van Area (0413-388044).

Wij gaan ervan uit dat Area correct omgaat met uw bezwaar tegen huurverhoging en dat de klantenservice u goed verder zal helpen bij het maken van dit bezwaar. Mocht u slechte ervaringen hebben met het maken van bezwaar of denken dat de beslissing niet goed is neem dan contact op met de SP: uden@sp.nl

.

U bent hier