h

Vragen Jeugdzorg

17 mei 2013

Vragen Jeugdzorg

Afgelopen week heeft het college een besluit genomen over de transitie jeugdzorg. Dit tot onze grote verbazing omdat we als gemeenteraad nog bezig zijn om de visie vast te stellen. Daarom heeft de SP schriftelijke vragen gesteld om opheldering te krijgen over het genomen besluit.

De transitie jeugdzorg is zelfs één van de punten die we als raad onder het thema "Raad aan Zet" vorm proberen te geven. We hebben hiervoor als raad al diverse avonden georganiseerd met betrokkenen uit de jeugdzorg. We hebben uitleg gekregen over de problematiek vanuit professionals. We hebben gesproken met degene die momenteel uitvoering geven aan de jeugdzorg in onze regio. We bezoeken regionale bijeenkomsten over dit onderwerp. En raadsleden gaan zelf op bezoek bij instellingen die bezig zijn met jeugdzorg. Het doel van de raad is om haar kennis over jeugdzorg te vergroten zodat we een goed besluit kunnen nemen over hoe wij jeugdzorg willen vormgeven in Uden.

Het verbaast ons dan ook dat wij op de website van de gemeente Uden moeten lezen dat het college heeft besloten om in te stemmen met de transitie jeugdzorg. Het lijkt erop dat we als raad (weer) achter de wagen worden gespannen en straks nog even mogen afstempelen om het besluit juridisch legitiem te maken.

Buiten dat hiermee veel tijd en inspanningen van raadsleden teniet wordt gedaan, worden met dit besluit eigenlijk ook al onze gasten geschoffeerd. Deze mensen hebben vrije avonden opgeofferd om ons te komen informeren en om met ons in gesprek te gaan. Ze mogen dan toch tenminste verwachten dat we hun inbreng ook verwerken in onze besluitvorming.

Lees hier de schriftelijke vragen: vragen over besluit jeugdzorg

REAGEER

U bent hier