h

Keuzes Bezuinigingen Uitgesteld

4 juni 2013

Keuzes Bezuinigingen Uitgesteld

Volgens eerdere planning zou het college deze week aangeven welke bezuinigingen uit de voorstellen van 3,8 miljoen zouden terugkomen in de begroting. De komende raadsvergadering zou de gemeenteraad dan over deze keus vergaderen en hier eventueel wijzigingen in aanbrengen. Omdat er nog teveel onzekere factoren zijn heeft het college deze keus nu nog niet gemaakt. Deze keus wordt nu hoogstwaarschijnlijk na de zomer genomen waarna de gemeenteraad hierover kan vergaderen tijdens de commissievergaderingen in oktober en begrotingsvergadering in november.

Wij vinden het jammer dat organisaties en medewerkers die al geïnformeerd zijn over de bezuinigingsvoorstellen langer in ongewis blijven. Wel hebben we begrip voor de zorgvuldigheid waarmee het college wil opereren. Door de onzekere factoren zou er namelijk teveel kans zijn dat organisaties nu te horen krijgen dat ze buiten schot blijven om in november alsnog geconfronteerd te worden met bezuinigingen.

Meer informatie over de bezuinigingen is te vinden op de website van de gemeente: bezuinigingen 2014

Wij horen overigens nog steeds graag uw betere bezuinigingsvoorstellen. Stuur hiervoor een mail naar de SP afdeling Uden: uden@sp.nl

U bent hier