h

Jong Uden stapt uit onderhandelingen

7 april 2014

Jong Uden stapt uit onderhandelingen

Na vier avonden intensief onderhandelen over een nieuwe coalitie heeft Jong Uden besloten te stoppen met de vorming van een coalitie SP-CDA-Jong Uden. Naar eigen zeggen hebben ze er te weinig vertrouwen in dat ze genoeg Jong Uden-punten konden waarmaken in de komende periode.

"Ik baal er flink van", zegt SP-woordvoerder Spencer Zeegers, "we waren na die vier intensieve avonden juist door de moelijke punten heen en naar mijn smaak had Jong Uden toch het nodige gekregen." 

 

De SP wil graag een coalitieakkoord op hoofdlijnen en niet ales dichtimmeren. "Dat geeft de kans om met actieve mensen en organisaties Uden vorm te geven, bijvoorbeeld rond de zorg of de wijken. De meeste fracties in de raad willen dat ook graag."

 

CDA en SP hebben nu eerst overleg met de eigen fracties; woensdag 9 april komen de twee onderhandelteams weer bij elkaar om afspraken te maken hoe we verder gaan. Er zijn nog meerdere mogelijkheden om een coalitie te vormen.

U bent hier