h

Op de koffie bij de SP: hartverwarmende reacties

19 april 2014

Op de koffie bij de SP: hartverwarmende reacties

De SP heeft vandaag in het centrum van Uden met heel veel mensen gesproken over het politieke machtsspel, waardoor de SP als grootste fractie toch nog buitenspel kwam te staan bij de vorming van een coalitie. Tientallen mensen kwamen langs om hun steun te betuigen, hun woede te uiten en de SP een hart onder de riem te steken. Daarnaast maakte de SP een start met een enquête over de zorg die volgend jaar naar de gemeente gaat.

"Hartverwarmend", zeiden de SP-raadsleden die aanwezig waren, "af en toe stonden mensen zelfs in de rij om ons te spreken".  Er kwamen veel mensen af op de statafels met koffie en er waren geanimeerde gesprekken. Ze uitten hun ongenoegen over de machtbelustheid van VVD, Jong Uden, D66, Gewoon Uden en PvdA. Ze waren boos omdat  ze vinden dat juist nu de SP aan het roer moest komen en hadden geen goed woord over voor de onderhandelingen achter de rug van SP en CDA om.

Daarnaast vertelden tientallen mensen over hun ervaring met de zorg. En of ze nu beroepskracht, mantelzorger of client zijn, één ding was duidelijk: ze maken zich grote zorgen over de toekomst en kwamen soms ook met schrijnende verhalen over hoe de zorg nu geregeld is.

Voldoende werk aan de winkel dus voor de SP in Uden. De zorgenquête wordt binnenkort uitgebreid met als doel de komende jaren flink tegenwicht te organiseren voor de dreigende bezuinigingen.

En de SP wil laten zien dat de stem van al die mensen echt de moeite waard is: we gaan er tegen aan met degelijke oppositie en actie...

U bent hier