h

Enquête HOV

25 april 2015

Enquête HOV

Uden krijgt hoogwaardig openbaar vervoer. Een zogenaamde HOV buslijn. De gemeente en provincie willen een route waarbij de bussen over de rondweg naar een nieuwe afslag ter hoogte van de Orgellaan rijden. Daarna gaat de route rechtdoor over Cimbaallaan en Kennedylaan en bij rotonde rechtsaf naar Violierstraat en busstation. Deze route gaat daarbij dwars door een woonwijk. Er moet een andere route komen omdat de huidige door de Land van Ravensteinstraat opstoppingen veroorzaakt bij de twee rotondes voor het busstation.
 
De SP is bij de bewoners langs deze route gaan vragen wat zij hiervan vinden. Ze gaven aan dat ze deze bussen liever niet door hun straten zien rijden. Ook waren ze nog niet door de gemeente geïnformeerd over deze route. De bewoners zien ook niet in hoe er 12 keer per uur een bus door hun straten kan rijden zonder voor onveilige situaties te zorgen. "Er liggen toch niet voor niets drempels in deze kinderrijke wijk", aldus een bewoner.

 
De keus voor deze route heeft het college al in 2013 genomen. "Als SP wilde we van de bewoners horen hoe deze over de geplande route denken en/of het college goed met de bewoners hierover heeft gecommuniceerd. Tot onze verbazing  wisten de meeste bewoners nog van niets. Absurd dat een college dat zo hoog opgeeft over burgerparticipatie niet de moeite neemt om inwoners over zo'n ingrijpende zaak te informeren", aldus Ton Segers.
 
Ondanks dat het college de voorkeur voor deze route heeft is deze nog zeker niet definitief. Er komt nog een onderzoek naar haalbaarheid van deze routes en naar mogelijkheid om knelpunten in huidige route op te lossen. Ton Segers: "Als SP vinden wij dit onderzoek overbodig en vinden we dat de knelpunten in de huidige route over de Land van Ravensteinstraat opgelost moeten worden. Dit is ook minder ingrijpend en daardoor goedkoper." 
 
De voortgang van de HOV en de routes zal besproken worden in de commissievergadering van 18 mei a.s.

U bent hier