h

SP schudt B&W wakker

22 januari 2018

SP schudt B&W wakker

Foto: SP
Uden telt zo’n 40 Q-koortspatiënten, waarvan de meesten het chronische-vermoeidheidssyndroom (QVS) hebben. Deze mensen kregen tot voor kort eens per maand bewegingstherapie, speciaal toegespitst op deze doelgroep. Ook waren er kringgesprekken georganiseerd in Muzerijk. Dit alles werd bekostigd vanuit Q-support.
Doordat het geldpotje van Q-support leeg was, moest deze ondersteuning stoppen. Daar waar de gemeente Landerd snel ingreep en deze ondersteuning geldelijk overnam, ontbrak het aan actie hierop vanuit de gemeente Uden.
 
Na het horen van deze verontrustende berichten greep de SP in en stelde vragen aan B&W. Je kunt zo’n patiëntengroep immers niet laten wachten. Spencer Zeegers kreeg te horen van de wethouder dat de gemeente aan het wachten was op gegevens van Q-support. Dit kon natuurlijk niet en er werd aangedrongen op actie.
Een week later, nadat Spencer namens de SP kritische vragen stelde, werd de support voor de Q-koortspatiënten weer hervat. Waarschijnlijk werden ze met deze vragen even wakker geschud.
 
Zo zie je maar weer, SP staat voor daden in plaats van woorden! Loop je ook tegen een probleem aan? Laat dit weten via een berichtje aan uden@sp.nl

U bent hier