h

Ton Segers wordt de nieuwe lijsttrekker bij de komende verkiezingen

28 september 2021

Ton Segers wordt de nieuwe lijsttrekker bij de komende verkiezingen

Foto: SP

De algemene ledenvergadering van de SP in Uden en Landerd heeft de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld.

 Ons verkiezingsprogramma heeft als titel: ‘Duizend betaalbare woningen erbij en 49 andere opbouwende voorstellen’. Dit zijn onze speerpunten:

  1. Duizend betaalbare huizen erbij
  2. Duurzame energie in handen van de gemeenschap
  3. Mensen moeten meer te zeggen hebben over hun eigen straat, buurt en dorp
  4. Goede zorg is een recht, geen gunst
  5. Bestrijden van armoede: het is niet acceptabel dat honderden kinderen onder de armoedegrens opgroeien
  6. Ruim baan voor natuur, sport, cultuur en verenigingsleven 
  7. Eerlijk werk voor eerlijk loon. Geen bungelbanen, geen werk op of onder bijstandsniveau.

Opvallend aan de kandidatenlijst is dat Ton Segers als lijsttrekker het stokje overneemt van Spencer Zeegers die na tien keer lijstrekker nu lijstduwer wordt.

In 1982 kwam Spencer als enige SP-er in de Udense raad. Daar heeft hij zich bijna 40 jaar hard gemaakt voor een sociale gemeente. “Ik heb vanaf het begin de straat in de raad gebracht. Wat de mensen in de wijken ons vertelden over hun problemen was voer voor ons raadswerk. Die werkwijze heeft geleid tot bijvoorbeeld lagere tarieven in de buurthuizen, het beter inrichten van straten zoals de Brandenburgstraat of het mogelijk maken van een collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met weinig inkomen. Vaak kwamen die verbeteringen er door samen met de mensen actie te voeren.“Hierdoor groeide de SP uit tot een factor van betekenis.

 Tien jaar geleden werd Ton lid van de SP. “Ik zag hoe de gemeente Uden miljoenen gemeenschapsgeld verspilde aan het mislukte project Centrum-West en zag ook dat de SP zich als enige daartegen verzette. Dat was voor mij de druppel: dat geld was van ons allemaal en nu vloeit het weg naar beleggers en projectontwikkelaars.”. Daarna ging het snel met Ton. Met zijn drive en inzet werd hij bestuurslid en in 2014 kwam hij voor het eerst in de gemeenteraad. Daar houdt hij zich vooral bezig met volkshuisvesting, verkeer en milieu.

 Na lijsttrekker Ton Segers hebben we een jong fris team om van deze nieuwe gemeente een echt sociale gemeente te maken. Waarin iedereen meetelt en iedereen mee kan doen. Na Ton Segers volgen in de top-10:

2. Werner Snoeks, Uden

3. Gertrude Vissers, Uden

4. René Slegers, Schaijk

5. Maarten Everling, Uden

6. Theo van Meer, Uden

7. Peter Lukassen, Zeeland

8. Marthe Hoefs, Uden

9. Ellen Prosée, Uden

10. Jan Verbruggen, Volkel

Reactie toevoegen

U bent hier