h

Eerste succes voor slachtoffers bewindvoerder

10 oktober 2022

Eerste succes voor slachtoffers bewindvoerder

Foto: SP

In de Commissie heeft SP-raadslid Gertrude Vissers weer volop geknokt voor hulp voor de gedupeerden van een malafide bewindvoerder.

Voor de vakantie hadden we gevraagd wat we als gemeente voor deze mensen kunnen doen. Het College liet in een informatiebrief weten welke  opties er zijn.

B&W hebben gekozen voor de oplossing die het makkelijkst uit te voeren en het minst kost: verkorting van de lopoptijd van de schuld. Wat de SP betreft moet er meer gebeuren: voor sommigen is een noodfonds echt nodig. We zien dit besluit als een eerste stap om de problemen aan te pakken.

Gertrude kreeg veel waardering voor haar inzet en standvastigheid om deze opties op tafel te krijgen en dit besluit kan gezien worden als een succes voor de slachtoffers.  Wat de SP betreft is de discussie nog niet klaar. We blijven ons inzetten om méér voor elkaar te krijgen.

Reactie toevoegen

U bent hier