h

Column SPeling: Geraakt

12 maart 2009

Column SPeling: Geraakt

Vrijdag 6 maart j.l. wist ik het zeker! Indien mijn werkgever mij heen wenst te zenden wacht mij een Donn(d)erse sollicitatieplicht. Omdat mijn beroepskeuze nu al vast staat popel ik van ongeduld: Hoewel mijn militaire status dubieus genoemd mag worden ga ik voor niet minder dan secretaris generaal van de NATO. Sedert die foto op de bewuste dag kan ik niet langer wachten: En het lag allemaal aan die rechterhand van hem!

Waar was die? Jaapmans staat afgebeeld naast die hilarische Clintonvrouwe welke zich met een openmond extaseblik van, ga door ga door, manifesteert, terwijl hij haar zijdelings aanblikt zo van: Feel my Dutch finger of de Ho(o)pe.

De vacature zal weldra vrijkomen want tegen de tijd dat de lusten bij vrouwe Cli(n)toria bevredigd zijn loopt Japie op zijn knieen en is hij zwaar, de inmiddels symbolisch geworden, sigaar. Onder dankzegging aan het adres van ons aller Piet Hein, wiens reputatie alom bekend is van bonsai-en asperge telend Nederland, wat de werkplichtigen nou niet bepaald een zilvervloot heeft gebracht, kwam daar eindelijk ons eigen Ronaldo doelpunt: En die was loeiRaak!

Dat ik nog mag meemaken dat Donnerke aan de bak moet: Met zijn olijk Edammerkoppie is hij in de wieg gelegd als uitbater van de oerhollandse kaasmarkt! De goden zij geprezen en ziedaar ons boegbeeld JeePee op de Urkse vissersschuit: Zijn vuistje als vanouds gebald voor die auwerwetse VOC-mentaliteit. En Woutertje dan: Ja die mag mee het grote wereldbos in gewapend met pijl en boog, uitgedost gelijk in de sage van Robin Hood: Gewend aan geld uitdelen mag hij dat ditmaal doen waar het echt nodig is: Namelijk aan de mensen die eerder dat grote geld voor hem bijeengewerkt hebben!

Voorts schiet hij daar alle levende wezens af met een té grote bonusbult: Levensgevaarlijk besmet met een heb-virus wat tot op de bodem moet worden uitgeroeid. Die zich vrijwillig aanmeldt voor nader onderzoek wacht, indien mogelijk, een zware gewone mensenbehandeling: Voorwaar geen kattepies, want men wordt er geestelijk flink geRAAKt.

U bent hier