h

Column SPeling : Uitverkoop

9 september 2009

Column SPeling : Uitverkoop

“Hij gaat eruit “,bralde ik bij thuiskomst. “Ja maar je hebt hem laatst nog helemaal opgekalefaterd”, antwoordde mijn ega als poging om mij op andere gedachten te brengen. Het moge aan de hij-aanduiding duidelijk zijn dat het hier niet mijn schoonmoeder betreft: Neen het is de caravan!

Allengs ook geen slechte oplossing om mijn schoonmoeder geheimelijk te verstoppen in het kreng om het geheel prijsvriendelijk op marktplaats aan te bieden. Wetende dat ik met de afbreuk van `slands heilige kangaroe-voortgetrokken over bergen en dalen door de dito koe op vier wielen velen van u een standrechtelijke schop onder uwer anuskanaal verkoop voel ik mij verplicht tot een nadere uitleg:
Gaat u met mij mee: U koopt zo`n huisje op –meestal- twee wielen: U stalt dit geriefelijke sleurhutje de meeste tijd van het jaar in een nog grotere hut ter voorkoming van een te snelle teloorgang van dit kwetsbare doch kostbaar mobiel woongenot. Taalkundig gezien bevindt u zich met deze gepolitoerde schaftkeet in de overtreffende trap en bent u tent en travelsleeper-met de nadruk op slepen-reeds ruim ontstegen.

Hollands geladen van piepers tot pindakaas begeeft u zich met uw jengelende kroost op de achterbank naar andere oorden. Uw karretje kreunt en steunt onder deze ballast en uw voet steevast diep op het gaspedaal doet het goddelijke brandstofvocht met rasse schreden slinken. “Wij”’ van doorgaans “Geen cent teveel” schijnen in deze massale volkscultuur ineens helemaal los te gaan.

En waarvoor? Kunnen ze in Wijdwegiestan niet een tig aantal van die krengen stallen? Want…. ja want u gaat met uw zogezellie-hut niet alleen er naar toe… Nee, u neemt het troeteltje ook weer mee terug al was het maar om op de snelweg aan fallusmeting-lullengte voor intimi- te doen met uw soortgenoten. En straks dan bent u zooo ontspannen weer thuis en struikelt uw over uw “nog niet gelezen” krantjes waaruit u opmaakt dat het gekwansel gewoon is doorgegaan.

Bonusje hier. Driehonderd miljoen minder daar van onze stroomboer, wegens dubieuze uitverkoopmethodes. “Schat”, zei ik na het lezen, “Laat maar met die caravan: Zoëven gaat toch ons hele land op marktplaats in de UITVERKOOP!!!!!!!!

U bent hier