h

Column Hansaplast: Nieuw kabinet komt Groen Links en Partij Voor De Dieren tegemoet.

12 oktober 2010

Column Hansaplast: Nieuw kabinet komt Groen Links en Partij Voor De Dieren tegemoet.

Wat een kop hoor ik u denken, die heeft niet goed geluisterd en gelezen de afgelopen weken. Toch wel hoor, maar soms is het resultaat van een maatregel anders dan verwacht. Marianne Thieme maakt in haar reclamespotjes bekend dat 1 dag in de week geen vlees eten een enorme besparing geeft in de co2 uitstoot, en ervoor zorgt dat duizenden liters schoon drinkwater gespaard worden. Mits we dat natuurlijk met zo veel mogelijk mensen gaan doen. Dat zal allemaal wel waar zijn, want een aantal jaren geleden is al bewezen dat de productie van vlees natuurlijk niet alleen gepaard gaat met het fokken en vetmesten van koeien, varkens, kippen en wat dies meer zij.

Alleen al voor het vervoer van boerderij naar slachthuis, vervolgens diepgevroren naar een lage lonen land om verder te bewerken, weer terug naar Nederland om opgeslagen te worden en later naar de winkels vervoerd te worden zal een groot aantal liters diesel nodig zijn. Het telkens opnieuw invriezen, ontdooien, bewerken en wassen zal inderdaad veel schoon water kosten.

Maar wat heeft dit nieuwe kabinet hier nou mee te maken? Heel eenvoudig, de bijstandmoeders, minima en iedereen die het met een sappelloontje moet doen zal waarschijnlijk een dag in de week minder vlees moeten gaan eten omdat hun uitkering naar beneden zal gaan dank zij dit nieuwe kabinet. En sommige gevallen, en hierbij moet ik denken aan die vaders en moeders die nu wekelijks in de rij staan bij de voedselbank, zullen het grootste aandeel gaan leveren in deze gigantische milieumaatregel. Er zullen gezinnen komen die een aantal maal per maand een stukje vlees op hun bord hebben in plaats van nu, een paar maal in de week. Ik heb niets tegen vegetariërs, sterker nog ik vind het knap om zo’n lekker stukje vlees te laten liggen en te kiezen voor iets anders. Maar ik haat het wanneer mensen worden gedwongen om vegetariër te worden. Dat is ongeveer het helfde als een vegetariër verplichten om vlees te eten. Ook onze nationale groenspecialist Femke moet bij dit kabinet natuurlijk haar vingers aflikken. Volgens Rutte wel, als ik het goed heb gehoord.

Maar helaas, ik ben bang dat Marianne Thieme op moet blijven komen voor de dieren en dat Femke nog beter haar best moet gaan doen om onze natuur en daarmee de aarde te redden gezien de snelheidsverhoging en het aantal kilometers asfalt wat er bij gaat komen. Ik denk dat het aan onze eigen Emile is voorbestemd om ervoor te blijven zorgen dat deze maatregelen niet al te veel resultaat zullen boeken. Immers, de minima en mensen die van de bijstand moeten leven, worden door de SP als sinds jaar en dag zo goed als kan beschermd. Helaas is onze nationale salonsocialist Job niet bereid geweest om met voornoemde personen in een gezamenlijke aanval dit gedoogkabinet tegen te houden. Over gedogen gesproken, moet er na een periode van gedogen niet gehandhaafd worden? Hier in Uden is dat wel het geval en dat kost veel energie, ontzettend veel energie. Ja en dat is dan weer slecht voor het milieu.

Dus mocht het in de toekomst ooit zo ver komen dat de SP, Groen Links, De Partij voor de Dieren en de salonsocialisten samen mogen gaan regeren dan zal er gehandhaafd moeten gaan worden en zoals al geschreven, dat gaat bergen energie kosten. Maar we moeten wel opschieten met het aanboren van nieuwe energiebronnen want dat kon wel eens eerder nodig zijn dan verwacht. Ik hoop van wel, hoe eerder hoe liever. Wat voor energiebronnen dat moeten gaan worden? Wat dacht u van JIJ IK WIJ power... ..... dat dacht ik nou ook! Smakelijk eten!

Hansaplast

U bent hier